Koos Meinderts wint Boekenleeuw

de-zee-zien.jpg

Koos Meinderts heeft met zijn boek De zee zien de Vlaamse Boekenleeuw gewonnen, de prijs voor het best geschreven kinder- en jeugdboek. Kitty Crowther won voor Mama Medusa de Boekenpauw, de prijs voor het best geïllustreerde kinder- en jeugdboek.

Een nooit onthuld geheim
De zee zien
, waarvan binnenkort de vierde druk in de winkels ligt, is een Young adult-roman over een verloren vriendschap eind jaren vijftig en een nooit onthuld geheim. Uit het juryrapport: ´Wie zonder veel opsmuk een verhaal kan schrijven dat de lezer bij de strot grijpt en dat nog lang nazindert, verdient de Boekenleeuw te winnen.´

mama medusa.jpg

Moeite met loslaten
Mama Medusa gaat over moeder Medusa, die moeite heeft haar kindje los te laten om haar eerste stappen te zetten in de wereld. Uit het juryrapport: ´Crowther bezit de gave om een universeel thema uitermate authentiek te benaderen. De winnaar weet een uniek, licht bevreemdend samenspel van magie en realiteit te brengen, wat betovert.´

Voorheen konden alleen Vlamingen de prijs winnen, dit jaar waren er voor het eerst ook Nederlanders genomineerd. Meinderts en Crowther krijgen elk 2500 euro.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s