Edward van de Vendel wint Deutsche Jugendliteraturpreis

Edward van de Vendel wint Deutsche Jugendliteraturpreis

Van Hertbruggen, Van de Vendel en Erdorf ontvangen de Deutsche Jugendliteraturpreis voor prentenboeken

Kinderboekenschrijver Edward van de Vendel, illustrator Anton Van Hertbruggen en vertaler Rolf Erdorf zijn bekroond met de Deutsche Jugendliteraturpreis voor prentenboeken. Ze kregen de belangrijke prijs voor het boek Het hondje dat Nino niet had.

De prijs werd uitgereikt op de Frankfurter Buchmesse. Op die boekenbeurs is de Nederlandse en Vlaamse literatuur dit jaar eregast.

Het hondje dat Nino niet had vertelt het verhaal van een jongetje en zijn denkbeeldige hondje. Het Het hondje dat nino niet had Deutsche Jugendliteraturpreisis niet alleen in het Duits, maar inmiddels ook in zes andere talen vertaald en werd al meerdere malen onderscheiden. De Belgische Van Hertbruggen, die met dit boek debuteerde, won in eigen land een Boekenleeuw voor de illustraties, in Nederland een Zilveren Palet, in Frankrijk de Prix Sorcières en the Silver Medal in de Verenigde Staten.

Ook de Nederlandse schrijfster Erna Sassen was genomineerd, met Dit is geen dagboek, maar zij greep naast de Jugendliteraturpreis. Het was al bijna tien jaar geleden dat een Nederlander de prijs won.
Bron: nu.nl en de website van Edward van de Vendel.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s