Dick Bruna schenkt geldprijs aan VoorleesExpress

Vandaag werd Dick Bruna onderscheiden met de Max Velthuijsprijs, een prijs die eens in de drie jaar wordt uitgereikt aan een Nederlandse illustrator. De vrouw van Dick Bruna, Irene de Jongh, nam namens haar man de prijs in ontvangst. Ze liet weten dat Bruna het geldbedrag dat bij de prijs hoort, een bedrag van €60.000, schenkt aan de VoorleesExpress.

Vierduizend vrijwilligers
De VoorleesExpress stimuleert de taalontwikkeling van kinderen en verrijkt de taalomgeving thuis. Er zijn zo’n vierduizend vrijwilligers actief bij de VoorleesExpress die kinderen thuis voorlezen, met ze mee gaan naar de bibliotheek en het contact tussen ouders en leerkrachten stimuleren.

Laatste Nijntje
In maart werd bekendgemaakt dat de prijs dit jaar naar Bruna ging. Dick Bruna, die onlangs zijn 89ste verjaardag vierde, maakte in 2011 zijn laatste Nijntje boek. In 2014 kondigde hij aan dat hij geen nieuw boek meer over het konijntje zou maken.

Dick Bruna Max Velthuijsprijs

 

Een gedachte over “Dick Bruna schenkt geldprijs aan VoorleesExpress

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s