Van der Kwast en Noort in de prijzen

IMG_3146.JPGAfgelopen weekend werden de Dioraphte Literatuurprijs en de Thea Beckmanprijs uitgereikt.

De IJsmakers
Ernest van der Kwast won met De IJsmakers de Dioraphte Literatuurprijs. Jennifer Niven won met haar boek Waar het licht is de publieksprijs. Van der Kwast won de prijs van vijf andere genomineerdenDe zee zien van Koos Meinderts, Het bestand van Arnon Grunberg, Het uur van Zimmerman van Karolien Berkvens, Oliver van Edward van de Vendel en Underdog van Elfie Tromp. De publieksprijs werd door ruim 10.000 jongeren gekozen. Beide winnaars krijgen een cheque van 15.000 euro door het winnen van de prijs.

Boekenweek voor jongeren
Met de uitreiking van de literatuurprijs is de Literatour, de boekenweek voor jongeren, van start gegaan. Zeventien auteurs bezoeken tijdens de Literatour 140 vmbo- en havo-scholen. (Bron: nu.nl)

Thea Beckmanprijs
Selma Noort heeft met haar boek De zee kwam door de brievenbus de Thea Beckmanprijs gewonnen, de prijs voor het beste historische jeugdboek. De prijs werd zaterdagochtend uitgereikt in het Archeon in Alphen aan den Rijn. Aan de prijs is een bedrag verbonden van 1.000 euro. De kinderjury koos voor Wim Bos met De bende van Lijp Kot.

De jury selecteerde dit jaar oorspronkelijk Nederlandstalige historische jeugdboeken voor lezers tot twaalf jaar. Vorig jaar was dat voor jeugdboeken voor lezers vanaf twaalf jaar. Het winnende boek van Selma Noort 2016 gaat over de Watersnoodramp van 1953 in Zeeland.

Naast Noort en Bos waren de andere genomineerden: Fedor de Beer met Het Kindertransport (hij ontving een Pluim van de Kinderjury), Martha Heesen met Biezel en Anneriek van Heugten met Mijn moeder is geen heks. (Bron: nu.nl)

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s