Kinderboekenparade: een groots feest voor kleine lezers

In de Tolhuistuin in Amsterdam Noord werd afgelopen zondag de Kinderboekenparade gehouden, een initiatief van het Kinderboekenmuseum.

Ik maakte een filmpje van de dag, bekijk het hier! Onder het filmpje vind je nog een kort fotoverslag.

 

img_3096

Het feest begon al op het pontje van Amsterdam Centaal naar Noord, waar Kikker en Dikkie Dik de aanwezigen welkom heetten.

img_3101

Schrijfster Niki Smit verzorgde de opening van de Kinderboekenparade. Ze schreef de tekst van Voor altijd jong van Kinderen voor Kinderen. Dat is ook het thema van de Kinderboekenweek die wordt gehouden van 5 tot en met 14 oktober.

img_3103

Kinderboekenambassadeur Jan Paul Schutten, bekend van onder andere Het wonder van jou en Het raadsel van alles wat leeftwerd geïnterviewd door Janneke Siebelink van bol.com. De beste vraag uit de zaal kwam van Finn. Hij wilde van Jan Paul weten wat het stoutste is dat hij vroeger heeft gedaan. Jan Paul vertelde dat hij een stinkbom in de klas af heeft laten gaan. Maar zijn meester heeft hem toen met zijn vriendjes in het lokaal opgesloten, net zolang tot de stank was verdwenen!
Finn won met deze goeie vraag een gesigneerd exemplaar van Het wonder van jou.

img_3106

De dames van de Boekendokter hadden het druk. Kinderen vanaf zes jaar konden tijdens het inloopspreekuur bij ze terecht voor boekentips. Aan de hand van de leeftijd van het kind en de interesses gaven ze leestips.

img_3135

Ik vroeg de dames of ze me een wat minder bekend boek konden tippen en ik kreeg deze twee boeken aangeraden: Tsjik van Wolfgang Herrndorf en Julia’s reis van Finn Zetterholm.

img_3107

De PoëziePloeg, bestaande uit Kate Schlingemann, Mary Heylema, Linda Vogelesang en Diet Groothuis, presenteerde het eerste nummer van DICHTER, een tijdschrift met gedichten voor kinderen van 6 tot 106.

img_3113

Vanuit een rollator werden gratis voorproefjes van het tijdschrift uitgedeeld, dat het Kinderboekenweekthema Voor altijd jong heeft.

img_3131

Er werden kilometers boeken gesigneerd, onder andere door Tosca Menten, die natuurlijk Dummie de Mummie mee had genomen.

img_3130

Martijn van der Linden gaf een tangramworkshop. Samen met zijn vrouw Maranke Rinck maakte hij het boek Tangramkat.

img_3125

Ook Martijn ging met een lamme arm naar huis.

img_3132

In elk boek tekende hij een tangramvogel. De dame van boekwinkel Over het water wist te vertellen dat Tangramkat de best verkochte titel van de dag was.

img_3139

Kasper is er in ieder geval erg mee in zijn nopjes!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s