Wim Brands (57) overleden

wim brands.pngDe radio- en televisiemaker Wim Brands is maandagochtend 4 april op 57-jarige leeftijd overleden, heeft de VPRO gisteravond bekendgemaakt. Hij maakte in de jaren ’80 veel radioprogramma’s over literatuur en filosofie en presenteerde sinds 2005 wekelijks op zondag het tv-programma Boeken.

Brands was dit jaar voorzitter van de jury voor de Woutertje Pieterse Prijs, die komende zaterdag zou worden uitgereikt. De organisatie heeft laten weten de uitreiking voorlopig uit te stellen. ‘Het bestuur van de Prijs vindt het niet gepast een feestelijke middag te organiseren zo kort na het overlijden van Wim Brands’, is te lezen op de site van de Woutertje Pieterse Prijs.

De VPRO is “droef en verslagen door het verlies van een van zijn bekende en gewaardeerde makers”. Brands was samen met Wim Noordhoek oprichter van het VPRO-radioprogramma De Avonden. Ook maakte hij op Radio 1 het wekelijks interviewprogramma Brands met Boeken.

Karen de Bok, hoofdredacteur van de VPRO-televisie, zegt in een persbericht: “Wim was de man van hét literatuurprogramma op de Nederlandse televisie. Onze dierbare boekenman en mooie dichter had onlangs een pauze moeten inlassen: rust. Wij zagen uit naar zijn terugkeer. Maar hij keert niet terug.”

“Wim kampte sinds kort met een depressie die hem totaal onverwacht naar een zelfgekozen einde dreef. De VPRO en literatuurminnend Nederland zullen hem verschrikkelijk missen.”

Bron: nos.nl

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s