Ga toch fietsen! – Philip Hopman en Joukje Akveld

ga toch fietsen.jpg★★★★☆

Boese en Willem hebben ruzie. Er vliegen verwijten over en weer. ‘Kun je nou nooit een keer!’ ‘Moet jij nou altijd weer!’ Willem roept tegen Boese: ‘Ach, ga toch fietsen, jij!’ En dat doet Boese. Hij stapt op de pedalen bij hun huisje in de stad en fietst steeds verder en verder. Hij passeert een ijscowagen, stapt op een pontje en wordt ingehaald door een groep wielrenners, om uiteindelijk van zijn boosheid verlost weer bij zijn vriend Willem terug te keren.

Ga toch fietsen! is een heel simpel verhaaltje. Een lekker eindje fietsen is genoeg om je woede te doen bekoelen. De illustraties van Philip Hopman maken het echt tot een pareltje. Doordat er zoveel ruimte is op elke bladzijde, is er heel veel te genieten. En niet alleen voor kinderen, er zitten ook heel veel grapjes in voor papa’s en mama’s.

FullSizeRender 2.jpg

Kijk, daar gaat E.T.!

FullSizeRender 5.jpg

En op de veerpont spelen twee hondjes de beroemde scène uit Titanic na.

FullSizeRender copy.jpg

De schildpad met de rollator komt op heel veel bladzijden terug. Hij blijkt zelfs nog sneller te zijn dan Boese, de pandabeer.

FullSizeRender 3.jpg

En kijk deze bakfietsvader eens met zijn mobieltje en zijn kroost.

Ik heb genoten van dit boek. Het verhaaltje is niet heel bijzonder, maar de tekeningen zijn echt geweldig. Je ziet allerlei dieren voorbij komen in de meest geweldige voertuigen: een vos in een ligfiets, een giraffe in een cabrio (qua auto’s heeft hij natuurlijk ook niet zoveel keus) en een getatoeëerde leeuw op een motor. Je blijft kijken, want er valt zoveel te ontdekken.

Uitgeverij Querido, 32 bladzijden, €16,99, vanaf 2 jaar

Bekijk op bol.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s