Jacques Vriens 40 jaar schrijver

9789000345915_download.jpgEr valt een hoop te vieren dit jaar! Het is Jaar van het Boek, Fiep Westendorp werd honderd jaar geleden geboren en Jacques Vriens beleefde veertig jaar geleden zijn debuut als schrijver.

Vriens, die toen nog schoolmeester was, publiceerde in 1976 zijn eerste boek Die rotschool met die fijne klas. Leuk om te weten dat het boek al die jaren in druk is gebleven. In maart verschijnt het boek in een nieuw jasje. Jacques Vriens vertelt op zijn website: ‘De borden met krijtjes zijn vervangen door digi-borden en ik heb hier en daar wat geschrapt, want ik dacht soms wel: ‘Meester Vriens legde het veertig jaar geleden graag nóg een keer uit’.’

Ik heb de boeken van Jacques Vriens altijd met veel plezier gelezen toen ik zelf nog op de basisschool zat. Ze waren grappig en herkenbaar. Wat een prachtig jubileum voor hem, een mooi moment om deze klassieker eens te herlezen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s