Alles wat rijdt, rolt, vaart en vliegt – Magali Clavelet

alles wat★★★★☆

Als je een 1,5-jarige in huis hebt, die je ook wel De Sloopkogel noemt, dan ben je blij met een boek als Alles wat rijdt, rolt, vaart en vliegt. De pagina’s zijn van lekker dik karton en kunnen dus tegen een stootje. En het ziet er ook nog eens heel leuk uit.

Zo’n beetje alle voertuigen uit heden, verleden en zelfs de toekomst zijn er in afgebeeld, verdeeld in categorieën als ‘In de stad’, ‘Op de bouwplaats’ en ‘In de lucht’. Ook zijn er aparte pagina’s met brandweer- en politievoertuigen. Op de pagina ‘De wereld’ zie je voertuigen afgebeeld op de wereldkaart. De kabeltram bij San Francisco, de gondel bij Venetië en de magneetzweeftrein bij Shanghai. Mijn treinenjongens (en alle andere treinenjongens en -meisjes) kunnen sowieso hun hart ophalen met dit boek. Naast de magneetzweeftrein is er nog een gewone trein, een hangende trein, een rakettrein en een stoomlocomotief in het boek te vinden.

Kinderen leren door het boek niet alleen nieuwe woorden, ze kunnen ook op zoek naar karakters, die voorin het boek staan afgebeeld. Zoek de oude dame met de rolkoffer, de jongen met het skateboard en de muis in de rode auto. Er valt een hele hoop te ontdekken met Alles wat rijdt, rolt, vaart en vliegt.

Uitgeverij Holland, 26 pagina’s, €12,50, vanaf 1 jaar

Bekijk op bol.com

Ik heb dit boek opgestuurd gekregen door Uitgeverij Holland om te recenseren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s