Goodreads kiest de beste boeken

9789000344789_downloadBoekenwebsite Goodreads heeft de beste boeken van 2015 bekendgemaakt. In twintig categorieën konden de lezers bepalen welk boek het beste was. Verhaalkabaal laat zien welke boeken in de prijzen zijn gevallen in de categorieën voor kinderen.

De winnaars

In de categorie Young Adult Fiction heeft Jennifer Niven gewonnen met All the Bright Places, in het Nederlands vertaald als Waar het licht is (Uitgeverij Moon). Niven kreeg 31.978 stemmen.

Het beste Young Adult Fantasy boek werd geschreven door Sarah J. Maas. Queen of Shadows, het vierde deel uit de Throne of Glass serie, kreeg 35.770 stemmen. De eerste twee delen zijn inmiddels in het Nederlands verschenen bij De Boekerij.

Rick Riordan schreef het beste boek in de categorie Middle Grade & Children’sThe Sword of Summer, (Magnus Chase and the Gods of Asgard #1). Riordan, die bekend is van de boeken over Percy Jackson, kreeg 43.363 stemmen en liet daarmee de nummer twee in deze categorie (The Last Ever After van Soman Chainani met 10.949 stemmen) ruim achter zich. Het boek van Riordan verschijnt 20 januari 2016 in het Nederlands bij Uitgeverij Van Goor.

De laatste categorie die ik hier op Verhaalkabaal wil behandelen is die van Picture Books, oftewel prentenboeken. Drew Daywalt en Oliver Jeffers kregen 16.011 stemmen voor hun boek The Day the Crayons Came Home. Bij ons verschijnt dit op 29 december als De krijtjes staken, bij Uitgeverij De Fontein.

Wat vind je van de uitslag?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s